Uređivanje i brisanje WordPress stranica
21. veljače, 2024.

Kada se zaustavite na naslovu pojedine stranice, u nastavku će vam se prikazati opcije za uređivanje ili brisanje stranice.

Prikaz opcija za uređivanje i brisanje stranica

Prikaz opcija za uređivanje i brisanje stranica

Opcijom Edit otvoriti će se radni prozor za uređivanje stranice koja je već objavljena ili u procesu objave. Prozor je istovjetan prozoru koji ćete vidjeti klikom na opciju Add New Page, samo što će sada biti popunjeni okviri naslova i sadržaja.

Odabirom opcije Quick edit, prozor će se produljiti i vidjeti ćete opcije za brzo mijenjanje svojstva stranice, poput promjene naslova (1) i statusa objave stranice (2). Klikom na gumb Publish (3) (objavi), ažurirati ćete izmjene koje će postati vidljive na vanjskom dijelu stranice.

Prikaz prozora s opcijama za brzo uređivanje stranica

Prozor s opcijama za brzo uređivanje objava

Posljednja opcija, Trash omogućuje brisanje odabrane stranice. Međutim, odabirom ove opcije, stranica neće odmah biti obrisana. WordPress daje mogućnost da još jednom promislite o brisanju stranice na način da iznad radnog prostora stranica odaberete opciju Trash. Tada će se otvoriti novi prozor gdje ćete moći odabrati u potpunosti obrisati stranicu (Permanently delete) ili ju vratiti opcijom Restore.

Prikaz opcije za brisanje ili vraćanje stranica

Prozor stranica s prikazom opcija za vraćanje ili brisanje stranica

Uvidom u prethodne lekcije, mogli ste uvidjeti kako se na vrlo sličan način uređuju i stranice i objave. U sljedećoj lekciji prikazati ću glavnu razliku između objavljivanja stranica i objava.