Unos istaknute fotografije
21. veljače, 2024.

Istaknuta fotografija dodijeljena nekoj objavi ili stranici može se koristiti u temi na različite načine. Treba imati na umu kako se pozadinska fotografija može zamijeniti u bilo kojem trenutku te ju je zbog toga preporučljivo imati kao naslovnu fotografiju na početnoj stranici kako bismo ju mogli češće mijenjati.

Prikaz opcija za odabir istaknute fotografije

Opcije za odabir istaknute fotografije

Mogućnost unosa istaknute fotografije smo prošli kroz lekciju o izradi nove objave u okviru Featured Image. Klikom na tu mogućnost, otvara  se novi radni prozor za odabir istaknute fotografije. Taj prozor je vrlo sličan prozoru za unos nove fotografije, ali ipak ima dijelova koji se razlikuju. Za razliku od unosa fotografija u objavu, možemo unesti samo jednu istaknutu fotografiju po objavi ili stranici. Također, odabirom fotografije iz medijske knjižnice nemamo mogućnost povezivanja fotografije prema vanjskoj fotografiji, njenom poravnanju ili veličini. Izbor veličine za istaknutu fotografiju utkan je u WordPress temi.

Da bismo shvatili veličinu istaknute fotografije, trebali bismo shvatiti gdje se ona sve može prikazati. Najčešće ćemo je koristiti za prikaz određene objave u arhivi objava ili u filtriranju kategorija. Također ju možemo koristiti kao naslovnu fotografiju određene objave.
Kada smo zadovoljni izborom fotografije, možemo kliknuti na gumb Set featured image (4)

Ovime smo došli na kraj o lekcijama za unos sadržaja. Kroz vodič smo saznali kako se prijaviti u WordPress administratorsko sučelje, kako unijeti novu objavu ili stranicu, kategorije ili oznake te kako unesti fotografije i ostali medijski sadržaj. Za kraj nam ostaje još jedna lekcija kojom ćete naučiti kako upravljati vašim korisničkim računom.

Ukoliko imate dodatna pitanja za lekcije o dodavanju medijskog sadržaja, slobodno me kontaktirajte na mail info@lit.hr ili putem kontaktnog obrasaca.