Kreiranje nove oznake (2.dio)
21. veljače, 2024.

U prikazu svih unesenih oznaka primijetiti ćete da se, prilikom zadržavanja na pojedinoj oznaci prikazuju i dodatne opcije poput uređivanja (Edit), brzog uređivanja (Quick Edit) te brisanja (Delete). Kao i za kategoriju, opcija brisanja će u momentalno obrisati odabranu oznaku. Također, kako su oznake za razliku od kategorija opcionalne, ne postoji zadana oznaka kreirana od strane WordPressa. Prvu oznaku izraditi ćete sami te ćete imati mogućnost za obrisati sve oznake. Kao i kod kategorija, brisanje oznaka ne znači i brisanje objava koje su vezane tom oznakom. Ukoliko želite obrisati objavu, pročitajte lekcije o kreiranju, uređivanju i brisanju objava.

Prikaz radnog prozora za uređivanje oznaka

Radni prozor uređivanja oznaka

Radni prozor za brzo uređivanje oznaka

Prozor za brzo uređivanje oznaka

Alternativno dodavanje novih oznaka

Prikaz opcija uređivanja oznaka kroz radni prozor objava

Opcija uređivanja oznaka kroz radni prozor objava

Nadalje, opcijama uređivanja i brzog uređivanja moći ćete urediti već postojeće oznake. Kao i u slučaju kategorije, tako je i ovdje kroz opciju uređivanja moguće urediti naslov, slug i opis oznake, dok se kroz opciju brzog uređivanja mijenja naslov i slug tekst.

Oznake se također mogu dodavati i kroz radni prozor izrade objava. U okviru Tags moguće je dodati nove oznake unosom teksta oznake. Ukoliko se želi dodati nekoliko novih oznaka odjednom, svaku oznaku je potrebno odijeliti znakom zareza (,).

Ukoliko želimo manipulirati slugom ili unijeti opis oznake, morati ćemo se vratiti na standardni način kreiranja oznake, tamo odabrati novo kreiranu oznaku i odabrati opcije uređivanja ili brzog uređivanja.

Ovom lekcijom smo došli do kraja unosa novih oznaka. Nastavljamo s unosom multimedijalnog sadržaja, a ako imate dodatnih pitanja, slobodno kontaktirajte Latnernu IT na mail info@lit.hr ili putem kontaktnog obrasca.