Kako se prijaviti u WordPress?
20. veljače, 2024.

Vaša WordPress avantura započinje formom za prijavu u administratorsko sučelje. Postoji nekoliko načina kako otvoriti formu. Jedan od načina je unijeti wp-admin u nastavku vaše domene (npr. https://vasadomena.hr/wp-admin). Na stranici za prijavljivanje postoji i mogućnost registriranja novog korisnika te promjene lozinke. Zahtjev za promjenu stići će na e-mail adresu koju ste postavili prilikom registriranja novog korisnika.

Prikaz prozora forme za prijavu u WordPress administratorsko sučelje

Prozor forme za prijavu u WordPress administratorsko sučelje

Ukoliko ste WordPress stranicu kreirali uz pomoć Lanterne IT imati ćete sofisticiraniji način prijave. U dogovoru s vama, Lanterna IT će napraviti personaliziranu poveznicu formu s vaše stranice te vam tako olakšati pristup formi za prijavu administratorskom sučelju. Kada ste pristupili formi, unesite korisničke podatke koje ste dobili od vašeg providera. U slučaju da vam je sjedište izradila Lanterna IT, podatke o pristupu ste dobili na inicijalnom sastanku. Međutim, uvijek ih možete zatražiti kontaktom na mail

U sljedećoj lekciji ću vas upoznati s WordPress administratorskim sučeljem, odnosno nadzornom pločom, odnosno Dashboard-om.