Univerzal Lisac

Ukratko o projektu

Univerzal Lisac, priznati majstor u izradi interijera i eksterijera od drveta, odlučio je svoj umjetnički rad predstaviti svijetu putem digitalnog prozora – svoje nove web stranice. Zadatak Lanterne IT? Kreirati online prostor koji odražava kvalitetu i ljepotu njihovih drvenih kreacija.

Web dizajn 

Prilikom dizajniranja web stranice, cilj nam je bio stvoriti vizualno privlačno i toplo okruženje koje odražava ljubav prema drvetu. Koristeći elemente prirodnih tekstura i zemljanih tonova, web dizajn postaje proširenje drvodjelačkog umijeća. Svaki segment stranice dizajniran je s mišlju o jednostavnosti i eleganciji, što posjetiteljima omogućava laganu navigaciju i uživanje u sadržaju.

Razvoj web sjedišta

Naš pristup u razvoju web sjedišta bio je fokusiran na fluidnost i brzinu. Uzimajući u obzir da su slike ključne u prezentaciji drvenih radova, optimizirali smo web stranicu kako bi galerija radova bila brzo i efikasno pregledna na svim uređajima. Također, implementirali smo lako upravljive funkcije koje omogućavaju samostalno ažuriranje sadržaja, što je ključno za dinamično poslovanje.

Izrada galerije

Središnji dio web sjedišta je galerija koja prikazuje širok spektar projekata – od elegantnih interijera do impozantnih eksterijera. Svaka fotografija u galeriji pažljivo je odabrana kako bi prikazala detalje i kvalitetu rada, te kako bi posjetitelji mogli doživjeti i osjetiti teksturu i toplinu drveta.

Zaključak Kroz ovaj projekt, uspjeli smo digitalno prenijeti strast i umijeće koje Univerzal Lisac ulaže u svaki komad drvenog rada. Web stranica ne samo da služi kao digitalni katalog njihovih radova, već i kao platforma koja odražava njihovu posvećenost i ljubav prema obradi drveta. Ponosni smo što smo dio ove digitalne priče i što smo mogli pomoći u prezentaciji njihovog remek-djela široj javnosti.