Apartment Duda

Ukratko o projektu

Lanterna IT je zaprimila zahtjev od klijentice za izradu web sjedišta koje će predstavljati njezin apartman za iznajmljivanje. Osim osnovne prezentacije apartmana, klijentica je tražila implementaciju sustava za rezervacije s kalendarom koji će jasno prikazivati dostupne i zauzete termine u stvarnom vremenu. Izražena je i želja za izradom galerije fotografija kako bi potencijalni gosti mogli bolje upoznati ponudu apartmana.

Dizajn web sjedišta

Dizajn web sjedišta pažljivo je prilagođen temi apartmana na obali. Kroz korištenje obilja atraktivnih fotografija koje je snimila fotografkinja Lana Šokota, postigli smo savršenu harmoniju s odabranim bojama za web sjedište. Također smo izradili posebne ikonice koje jasno prikazuju opremljenost objekta. Veliku pažnju posvetili smo skladnosti fontova s pozadinom, osiguravajući da je sadržaj lako čitljiv i ugodan za oko. Tipografija koju smo koristili kroz cijelo sjedište naglašava karakteristike i pogodnosti apartmana, koristeći varijacije u veličini kako bi istaknuli ključne elemente.

Razvoj web sjedišta

Tijekom razvoja web sjedišta, implementirali smo kalendar i kontakt formu koji omogućuju posjetiteljima rezervaciju slobodnih termina u apartmanu. Dodatno, kreirali smo sustav za iznajmljivanje apartmana koji omogućuje klijentu komunikaciju s posjetiteljima u stvarnom vremenu.

Galerija fotografija je oblikovana s atraktivnim slikama koje prikazuju potencijal apartmana za iznajmljivanje, pružajući posjetiteljima uvid u njegove karakteristike i što mogu očekivati tijekom boravka.

Uparivanje ikonica s crticama o opremljenosti objekta predstavljalo je poseban izazov tijekom razvoja. Stoga smo svaku ikonicu povezali s odgovarajućom kategorijom opremljenosti, olakšavajući posjetiteljima povezivanje između opisa i vizualnih elemenata.

Kako bismo osigurali pristupačnost web sjedišta, uveli smo mogućnost prevođenja na engleski jezik. Svi dijelovi, uključujući i mjesece u kalendaru te formu za unos imena i e-mail adrese, temeljito su prevedeni, omogućujući širok doseg i pristupnost posjetiteljima diljem svijeta.

Hosting i izrada domene

Da bismo dodatno istaknuli apartman i omogućili mu konkurentnost na globalnoj razini, kreirali smo privlačno ime domene s .com TLD-om. Ovo ime domene pomaže u stvaranju prepoznatljivosti te pomaže apartmanu da se istakne i bude vidljiv na mrežnim pretraživačima diljem svijeta.

Što se tiče hostinga, web sjedište smo smjestili na vodeći web server u Hrvatskoj. Ova odluka osigurava pouzdanost, brzinu i sigurnost web stranice, što pridonosi optimalnom korisničkom iskustvu i funkcionalnosti.

Zaključak

Kroz ovaj projekt uspješno smo kreirali web sjedište za prezentaciju apartmana za iznajmljivanje, koje se ističe estetski i funkcionalno. Kroz pažljivo osmišljen dizajn i razvoj, postigli smo harmoniju između teme apartmana i web stranice, koristeći atraktivne fotografije i prilagođene ikonice. Implementirani sustav rezervacija s kalendarom u stvarnom vremenu omogućava jednostavno planiranje i komunikaciju s posjetiteljima. Galerija fotografija pruža uvid u karakteristike apartmana, dok je sve segmente stranice detaljno preveli na engleski jezik, šireći tako dosega. Konačno, odabir domene s .com TLD-om i hosting na vodećem web serveru u hrvatskoj osigurava prepoznatljivost i dostupnost apartmana na globalnoj razini. Ovim projektom smo postigli visoku razinu korisničkog iskustva i funkcionalnosti, čineći apartman konkurentnim na tržištu iznajmljivanja turističkih apartmana.