Što je Lanterna IT, tko je Lanterna IT?

Lanterna IT je obrt za izradu i razvoj modernih web stranica, osnovan krajem 2021. godine u Rijeci. Krenuo je s radom u proljeće 2022. i od tada je kroz obrt izašlo desetak novih i redizajniranih web sjedišta.

Lanterna IT svakom svom klijentu pristupa na jedinstven način, cijeneći njihovo vrijeme i resurse. Koristi se najmodernijim tehnologijama za izradu CMS (link na blog o CMS-ovima) sustava, nudeći jedinstven pristup svakom projektu. Svaki klijent će dobiti punu pažnju Lanterne IT kako bi njihovo sjedište bilo jedinstveno i unikatno, stoga izrađuje WordPress teme prilagođene svakom klijentu posebno. Budući da vjeruje kako svaki klijent ima svoju prepoznatljivost na tržištu, ovakvim mu načinom kreiranja web sjedišta pomaže da se istaknu kroz jedinstvena web sjedišta.

Misija i vizija Lanterne IT?

Želja Lanterne IT je Internet pun modernih i pristupačnih stranica gdje svi imaju mogućnosti predstaviti se u najboljem mogućem svjetlu.

Koristeći iskustvo i znanje, Lanterna IT kreće se u smjeru oblikovanja digitalnog prostora u kojem se kvalitetna izrada web stranica spaja s kreativnošću, stvarajući okruženje u kojem se cijene inovacija i originalnost. Fokus obrta je u pokretanju promjena te poticanju rasta i prepoznavanja svakog pojedinog klijenta na širem digitalnom platnu. Nastaviti će biti prepoznatljivi partner prilikom izrade i razvoja Vaše web priče.

Tko stoji iza Lanterne IT?

Bok! Drago mi je što ste ovdje. Ja sam Luka Liker, vlasnik obrta Lanterna IT, posvećenog izradi kvalitetnih i modernih web stranica koji će unaprijediti vaš posao. U svoje slobodno vrijeme imam mnoštvo hobija i zanimacija. Dugogodišnji sam član neprofitnog amaterskog kazališta gdje sam izveo desetak predstava, od kojih sam neke i sam napisao. Osim glume, u kazalištu sam odrađivao i poslove tehničkog voditelja gdje sam oblikovao svjetla i zvuk za izvedbe. Smatram da je moj rad u kazalištu pridonio vještini dizajna, kao i mom pristupu dizajniranja web stranica.

 

Unatoč tome što kazališne daske nisu bile moj početni motiv za pokretanje obrta, dodatno me inspirira radost učenja novih znanja i tehnologija te njihova praktična primjena. Magistrirao sam na pomorskom fakultetu kao inženjer logistike i menadžmenta u pomorstvu gdje sam stekao znanja o pravilnom upravljanju poduzećem te slušanju i razumijevanju želja svojih klijenata. Osim toga, stručni sam prvostupnik na studiju informatike pri kojem sam dobio detaljan uvid kroz proces planiranja, dizajniranja, izrade i održavanja web stranica. Tada sam se odlučio za otvaranje obrta kojim ću prezentirati svoje stečeno znanje i vještine.

Znanje i vještine

Na studiju sam stekao vještine u izradi web stranica korištenjem tehnologija poput HTML-a, CSS-a, JavaScripta i PHP-a. Pohađanjem i završetkom dodatnih edukacija, profilirao sam se u izradi sustava za izradu sadržaja (CMS). Kao alat za izradu CMS-ova koristim WordPress na način da prije same izrade stranice razgovaram s klijentom o njihovim željama i potrebama. Na taj način svakom klijentu posvećujem pažnju kako bi dobili jedinstveno i tehnološki ispravno web sjedište.

 

Pristup klijentima

Moj pristup dizajnu web stranica temelji se na slušanju priče svakog klijenta i usmjeravanju prema putu jedinstvenog i tehnički ispravnog web sjedišta. Smatram da svako poslovno okruženje ima svoju posebnost, koju nastojim izdvojiti kroz web dizajn i razvoj. Ističem se funkcionalnošću i privlačnim dizajnom kako bih omogućio klijentima da se istaknu iz mase.

Vjerujem u snagu modernih, kvalitetnih web stranica da unaprijede poslovanje mojih klijenata. Lanterna IT nije samo obrt – to je moj način omogućavanja klijentima da se predstave na internetu u najboljem mogućem izdanju. Svojim dosadašnjim radovima (link na portfolio) pokazujem predanost tom pristupu, a radujem se nastavku iste strasti u budućim projektima.